O extensie din sticlă conectează interiorul unei case din Londra cu exteriorul

Posted on

Puterea exemplului ne inspiră în realizarea lucrurilor mărețe, iar această casă din Londra, cu siguranță, face acest lucru! Printr-o extensie din sticlă, subsolul întunecos este redescoperit prin lumina naturală ce pătrunde în orice moment al zilei, creând un spațiu jucăuș și funcțional pentru proprietarii casei.

extensie din sticlă

Știm cu toții că subsolul unei case este folosit, de cele mai multe ori, pentru depozitarea lucrurilor nefolositoare și mai puțin pentru locuit, lipsa luminii naturale fiind principala cauză. Arhitecții Sketch Architects au dorit să schimbe acest lucru și să transforme subsolul unei case din sud-vestul Londrei, prin adăugarea unei extensii din sticlă care oferă încăperilor lumina naturală necesară pentru a locui confortabil. 

O ușă de sticlă mare care extinde bucătăria și oferă deschidere către grădina casei și un luminator transformă încăperile prin lumină naturală, subsolul devenind o cameră utilizabilă și jucăușă.  

Încă de la intrarea în casă, extensia din sticlă se remarcă cu ușurință. Locuința este inundată de lumină naturală ceea ce crează impresia unui spațiu mai mare. Noua bucătărie este luminoasă și se remarcă prin culori vii – mobilier albastru și o canapea accent în galben pastel. Vederea în curtea din spate se face datorită ferestrelor și ușilor din sticlă ce sunt încadrate printr-o ramă cu profil nefru. Luminatorul încadrat pe lungimea încăperii adaugă din abundență lumină naturală întregului spațiu. 

Privind spre partea frontală a casei, există balustrade din sticlă care oferă protecție scărilor, dar care, prin transparență, asigură călătoria razelor de soare prin toate încăperile. Scările din lemn leagă noua extindere cu subsolul, grinzile metalice împunătoare fiind contrastul dintre pereții albi și tavan. Aici, noul spațiu este transformat printr-un perete viu colorat, devenind un loc de joacă numai bun pentru copii. În plus, spațiul de depozitare nu a fost neglijat, acesta fiind ascuns sub scări. 

Încheiem prin a spune că acest proiect certifică încă o dată faptul că sticla poate transforma orice spațiul într-unul utilizabil, indiferent de locație. Cu siguranță, această casă este un exemplu bun de urmat!

Photography by Adam Scott

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.