fbpx

O actualizare creativă din sticlă pentru un hambar din Olanda

Posted on

Un model care devine tot mai popular este Casa Hambar (din engl. Barn-house), o casă atipică care animă zonele rezidențiale din Olanda. Proiectul „Barnhouse Werkhoven”, situat la marginea satului olandez Werkhoven, este opera arhitecților Ruud Visser and Fumi Hoshino din partea RV Arhitecture.  Cu un aspect de hambar, construcția din lemn beneficiază de o actualizare creativă din sticlă ce îi oferă unicitate și o transparență aparte.

Casa se află pe un lot triunghiular, iar pentru a face cea mai bună utilizare a terenului, arhitecții au poziționat casa într-un unghi, permițând ferestrele mari ale casei să privească spre curte. Datorită înălțimii acoperișului și sticlei utilizate pe cele trei laturi ale clădirii, lumina naturală pătrunde din abundență în interiorul casei. Astfel, spațiul este mai luminos, dar și mărit vizual. În plus, proprietarii casei pot admira natura, în orice moment al zilei. 

sticlă pentru un hambar

Acoperișul este susținut de pereții din lemn pe o jumătate din casă, în timp ce zona prevăzută cu sticlă are în componență trei coloane din lemn pentru susținerea structurii. Amplasarea acestora s-a realizat în unghi, pentru a asigura o mai bună stabilitate în această parte a casei. Coloanele sunt plasate astfe încât să ofere cele mai bune priveliști în grădină, dar și pentru a asigura intimitatea necesară. 

Conexiunile componentelor clădirii sunt menținute într-o stare cât mai pură. Pe lângă cele trei rame glisante din lemn ale ferestrelor, sticla predomină în construcție. Inexistența finisajelor conferă o îmbinare perfectă și naturală a materialelor utilizate.  

Un perete curbat de lemn se întinde de la ușa din față și în jurul bucătăriei. De asemenea, ascunde spălătoria, toaleta, garderoba și camera de depozitare. Alături de bucătărie sunt scări care duc spre o zonă de lucru, două dormitoare și o baie. Curba se termină ca un gard pentru grădină, împărțind spațiul de la intrare în casă și locul de parcare.  

Photo Credit: RV Architectuur
  • Share

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.