fbpx

Ce corpuri de iluminat alegem și unde le plasăm inteligent în caminul nostru?

Posted on

Lumina și culoarea, alături de arhitectura și designul interior, fac parte din viața noastră și ne influențează starea de spirit, dar și modul în care ne raportăm la activitățile zilnice. Atunci când ne achiziționăm un apartament și vrem să îl amenajăm lasăm soluțiile de iluminat pe ultimul loc. Dacă ați trecut prin asta știți la ce mă refer. Însă, ce corpuri de iluminat alegem, unde le plasăm inteligent, ajunge să ne transforme confortul și modul în care percepem spațiul. 

corpuri de iluminat

Cum alegem corpurile de iluminat?

Lumina poate avea nenumărate funcții: pentru tavan, perete, podea, birou, suspendată sau spot. Următorul pas este să vă gândiți unde amplasați corpurile de iluminat: în bucătărie, living, baie, dormitor sau chiar în exterior, în grădină.

Cei de la Philips au un instrument pe care vă invităm să îl încercați – Home Lighting Designer. Cu acesta puteți simula și proiecta propriul iluminat casnic, dar și vizualiza modul în care produsele lor vă pot îmbunătăți locuința.  Puteți găsi tonalitatea perfectă pentru o anumită cameră, de la ambianțe calde și confortabile pentru iluminatul sufrageriilor, până la scheme strălucitoare și revigorante pentru iluminatul băilor și bucătăriilor.

Nu uitați! O iluminare inteligentă poate face o cameră mică să pară mult mai încăpătoare decât este în realitate și de asemenea, poate pune în evidență obiectele decorative sau colțurile întunecate ale acesteia.

Pentru iluminarea pieselor de mobilier și nu numai vă recomandăm produsele Häfele Loox LED  pentru c au o durată mai lungă de viață, economisesc energie, nu emit căldură, oferă o lumină stralucitoare, iar paleta largă de forme și nuante permite numeroase combinații. De asemenea, datorita functiei plug&play, instalarea este extrem de ușoară fără a avea nevoie de unelte speciale.

pastedGraphic_3.png

Pentru ca living-ul este locul de entertainment unde ne petrecem timpul liber sau primim prietenii atunci când vin în vizită, acesta este și un spațiu versatil în care iluminarea poate fi combinată în functie de nevoi, de la o lampă de tavan, spoturi, benzi LED, toate acestea pot oferi o lumină ambientala sau chiar de accent. Dacă doriți ca încăperea să pară mai caldă, puteți completa iluminatul cu următoarele:

 • Veioze pe masă, pe pervazuri sau pe rafturi
 • Lămpi de podea în apropierea canapelei sau a fotoliului de citit
 • Iluminat de perete combinat cu oglinzi, tablouri, sculpturi
 • Iluminat integrat, adică în rafturile pentru cărți

pastedGraphic_5.png

This is Literal Lighting because there is real light is being used in this space

Desk, living room, bedroom project inspiration for interior design. Maestro Design Lynes wall and ceiling system with integrated architectural lighting. Minimalism in its purest form. Nude marble design for accent walls and ceilings. Contemporary decoration inspiration for the modern home.

Deși de multe ori în holuri așezăm obiecte strict decorative, acestea sunt spații prețioase care merită fructificate din plin. Alege piese de mobilier ce pot îndeplini o dublă funcție, cea de design și cea de depozitare, și folosește-te de corpuri de iluminat adecvate pentru a scoate în evidența spațiul. În funcție de decor, puteți alege de la lămpi strălucitoare de tavan până la lămpi difuze de perete și veioze.

Cei de la Philips ne sfătuiesc ca, după instalarea în hol a iluminatului de bază, să creăm o atmosferă plăcută astfel:

 • Veiozele de pe dulapurile cu sertare sau de pe servante creează insule calde de lumină.
 • Corpurile de iluminat de perete pot fi folosite pentru evidențierea tablourilor și sculpturilor
 • Șifonierele pot fi amplificate cu ajutorul corpurilor de iluminat orientate în jos sau al spoturilor de pe un sistem de alimentare cu fir, tijă sau șină.
 • Într-un hol cu oglinzi, cea mai potrivită alegere este un corp de iluminat de perete cu lumină difuză, fără efect de orbire.
 • Folosiți luminile și lămpile cu LED colorate pentru a oferi un plus de vitalitate holului dvs.

Top 9 Beautiful Hallway Ceiling Lights

Hallway lit with baseboard lighting

Fresh up your hallway with our Lighting tips! Check here some ideas! | www.lightingstores.eu | Visit our blog for more inspirations about: Lighting stores, Lighting ideas for hallway, mid-century lobby, lobby lighting, entryway Lighting, lobby chandeliers, entryway lamps, mid-century modern entryway, mid-century modern lobby, industrial lobby, entryway decor, entryway and lobby design, Scandinavian entryway, designer entryway, entryway ideas, modern entryway and lobby ideas

În bucătărie, lumina este necesara mai tot timpul: pentru crearea unui ambient deosebit atunci cand serviți masa sau fie ca vă dorăți să suplimentați corpurile de iluminat în zonele de interes, precum blatul de lucru, sertarele sau chiar plinta. În plus, accentuarea anumitor elemente vă poate ajuta sa preveniți micile accidente domestice. 

Pentru o experiență de gătit excelentă, este foarte important  să alegeți pentru bucătărie un iluminat uniform și nereflectorizant. Soluția perfectă pentru acea zonă a bucătăriei este o lumină albă neutră.

Dacă  aveți o bucătărie deschisă spre living, zona în care serviți masa trebuie să dispună de propria instalație de iluminat, deoarece această  zonă este, de obicei, foarte folosită: indiferent că este vorba de o cină romantică în doi, că luați masa împreună cu prietenii sau că masa este folosită de copii pentru a-și face temele. Acesta este motivul pentru care trebuie să puteți regla iluminatul bucătăriei în funcție de activitățile care se desfășoară. O lampă suspendată deasupra mesei, care produce o lumină albă caldă și care poate fi reglată, este cu siguranță o alegere bună aici, deoarece lumina poate fi setată în funcție de nevoile individuale.
pastedGraphic_8.png

Empire short pendant lights by Rothschild & Bickers over Kitchen Island

Contemporary kitchen

Dormitorul este locul in care ne relaxam dupa o zi lungă de muncă, așa că vă sugerăm să alegeți lumini calde și delicate. Aici vă puteți rezuma la iluminarea ambientala prin LED-uri și lampi flexibile. 

Trebuie să luați în considerare lămpile următoare pentru iluminatul dormitorului:

 • Veioză pe noptieră
 • Lămpi reglabile de perete de fiecare parte a patului
 • Lampă de podea lângă fotoliu sau dressing
 • Iluminat interior pentru dressing

Feminine bedroom with sculpture and modern light fixture, designed by Rozita Nazarian, Pasadena Showcase HouseBedroom Ideas for a Couple That Loves Adventure

Dressing-ul și dulapurile sunt la fel de importante, iar o iluminare corectă vă va scuti cu siguranță de a scotoci în diminețile pe grabă după lucrurile preferate. Aici puteți alege benzile cu LED ce pot fi montate rapid și simplu.

pastedGraphic_11.png

pastedGraphic_12.png

Baia vă permite sa vă jucați cu lumina de accent, cât și cu cea de bază: de la lămpi strălucitoare de tavan și spoturi până la iluminatul oglinzilor și iluminatul de ambianță cu schimbarea culorilor. Deasupra sau chiar sub chiuveta, la oglinda, lumina poate fi atât difuză, cât și puternică.

 pastedGraphic_13.png