Sticla, în jocuri de lumini și apă la Apple Piazza Liberty din Milano

Posted on

Apple Piazza Liberty este noua atracție turistică din Milano – o piațetă în trepte și o fântână cu pereți din sticlă, aflată lângă cea mai populară stradă, Corso Vittorio Emanuele. Celebrând bucuria vieții urbane și cuprinzând natura sa dinamică, semnătura proiectului – fântâna – este o experiență  interactivă și multi-senzorială. Accesul în fântână se face printr-o intrare acoperită cu sticlă, cuprinsă de sunetele și jocurile jeturilor verticale de apă care se propulsează pe o suprafață de 8 metri, pe pereții din sticlă.

pereti din sticla
Photo Credit www.apple.com

Proiectul este un adevărat exemplu de colaborare între echipa de design Apple și compania de arhitectură Foster + Partners

„Este o adevărată onoare și  responsabilitate pentru crearea unei noi piețe publice în Italia! Fântâna este o reprezentare a entuziasmului în care se regăsește oricine. Prin simplitatea sa, proiectul surprinde ideea de a intra într-o fântână mare fără a te uda, dar și bucuria de a trăi”, a declarat Stefan Behling, administratorul Foster + Partners.

Experiențele senzoriale din jurul acestei clădiri sunt diversificate, în funcție de momentele zilei care aduc asupra apei diverse filtre de lumină, în timp ce seara tavanul din sticlă creează un efect de caleidoscop.

„Apa care se scurge pe sticlă se reflectă pe tavan și se produce senzația de călătorie infinită a apei către cer”, a declarat Stefan Behling, administratorul Foster + Partners.

Fântâna coboară până la baza Amfiteatrului – un nou hub social și o extensie în aer liber a „Today at Apple” – care are trepte din piatră ce coboară sub nivelul străzii, în lumina soarelui, și se deschid către o scenă, susținută de cel de-al doilea perete de apă al fântânii. 

pereti din sticla
Photo Credit https://www.fosterandpartners.com/

În interiorul fântânii este un spațiu luminos, monolit, sculptat din aceeași piatră ca și amfiteatrul de deasupra. Tavanul urmează profilul pas cu pas al amfiteatrului, având plafoane iluminate, dar și transparente, ce permit luminii soarelui să intre, combinând lumina artificială și cea naturală.

În combinație cu arborii verzi și jocul de lumini, magazinul Apple capătă forma unei galerii de artă, inundată de lumină naturală. Mai mult, scările care conduc către magazin sunt construite din benzi polizate din oțel inoxidabil care devin, totodată, o instalație de iluminat care determină o atmoferă teatrală și incitantă.

Dacă aveți în plan o călătorie în Milano, vă sugerăm să adăugați pe lista obiectivelor turistice și această capodoperă ce aduce în atenție sticla prin jocuri de lumini și apă. 

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.