Plante tropicale și pereți geometrici din sticlă redefinesc casa-restaurant din orașul Ho Chi Minh

Posted on

Orice arhitectură poate fi transformată prin imaginație, dar, mai ales, prin materiale simple.  Vă prezentăm un proiect al unei case vechi ce a primit o nouă înfățișare, dar și o nouă funcționalitate – un restaurant surprinzător și primitor. Cu pereți din sticlă, ce dezvăluie verdele plantelor tropicale, casa din orașul Ho Chi Minh te invită să descoperi simplitatea și natura într-un spațiu ce a renăscut din propria cenușă. 

Studioul vietnamez de arhitectură Kientruc O oferă o transformare modernistă unei case vechi situate pe o alee îngustă din orașul Ho Chi Minh, devenind astfel un restaurant ce atrage privirile prin grădina tropicală luxuriantă dezvăluită de pereții geometrici din sticlă. 

Kientruc O a reproiectat clădirea de 161 metri pătrați pentru a conecta casa cu grădina și grădina cu strada, pentru a oferi o zonă de luat masa pentru clienți.

Frunzele plantelor tropicale evidențiază modelul geometric abstract al panourilor de sticlă transparentă, mată și canelată, în timp ce ramurile sunt dezvăluite prin cadrele neocupat. Pereții clădirii orientați către zona grădinii debordează de o transparență corespunzătoare în ton cu natura.

pereti din sticla

Design-ul in carouri atrage interesul trecătorilor, dar proprietatea rămâne dezvăluită de sticla mată și frunzele tropicale, în timp ce interiorul oferă oaspeților viziuni neîngrădite asupra verii.  

„Accentul nostru din modelarea acestui spațiu a fost acela de a crea un mediu care să provoace interacțiuni emoționale cu arhitectura”, a spus fondatorul studioului Đàm Vũ.

Le Corbusier și-a dezvoltat scara ca o figură stilizată de sex masculin, combinând spații cu înălțime dublă, spirale Fibonacci și Rația de Aur pentru a crea o rețea complexă de dreptunghiuri. El a aplicat Modularul la mai multe clădiri, inclusiv la fabrica Claude et Duval din Franța.

„Conceptul a întruchipat caracterul liber și nelimitat al spațiului, rezultând într-un sens umil și provocator al scopurilor spațiale, ce dezvăluie o legătură subtilă și personală între ocupanți, plantatori, mobilier și grădină”, a adăugat studioul.

 

În Vietnam, proiectul de renovare a fost botezat Casa T, iar parterul renovat s-a transformat într-un restaurant. Pentru design-ul interior s-au ales mese și scaune din lemn masiv, ce au fost poziționate în fața ferestrelor pentru o vedere amplă asupra grădinii.  Perete curb dezvăluie o zonă perfectă pentru oaspeți unde se pot bucura de oaza de vegetație. Interiorul și exteriorul au fost pictate cu un alb uniform, oferind o pânză minimalistă pentru expunerea mobilierului închis la culoare și plantelor verzi. 

O scară curbată duce până la etajul al doilea al clădirii, oferind în același timp un balcon cu vedere la parter și la grădină. O masă mare pentru grup ocupă spațiul principal, un volum dublu de înălțime care se deschide spre partea inferioară a acoperișului original. Spațiile de locuit se află în spatele clădirii, iar dormitorul principal ocupă ultimul etaj. 

Photocredit: www.dezeen.com

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.